понеделник, 28 октомври 2019 г.

Проект „NEWTon”, „Еразъм +” - II

Транс национален проект по Еразъм + "New things through old knowledge"

Нали си спомняте репортажа за пътуването на нашите ученици до Италия?Ето, че дойде време и нашето училище да бъде домакин по проекта "Нови знания посредством стари знания". Проектът цели изграждане и развитие на нови знания и умения в учениците от прогимназиалния училище етап в областта на науката, технологиите, инженеринга и математиката (STEM). От 21-ви до 25-ти октомври 2019 40 ученици и техните учители от Турция, Италия и Румъния 
Програмата на международната среща включва разнообразни дейности, включително и промотиране и реклама на Добрич и област Добрич като привлекателно място за посещение, туризъм и бизнес.
През първия ден от гостуването на нашите приятели от Италия, Турция, Румъния, следвайки "Полета на бялата лястовица", се създадоха първи впечатления, първи приятелства, първа разходка из парка и центъра на града... и първа "вечер на народите".Линк към видео във Фейсбук.
През втория ден нашите приятели от ОУ  „Христо Смирненски” в Генерал Тошево се присъединиха към нас в едно невероятно приключение в Художествената галерия и Регионалната библиотека "Дора габе". В галерията намериха математиката в картините и образите, нарисувани от великите български художници, а в библиотеката сред старите знания от книгите, придобиха нови знания по програмиране на робота Finch.






Няма коментари:

Публикуване на коментар