вторник, 28 май 2019 г.

Проект „NEWTon”, „Еразъм +” - I


От 13-ти до 17-ти май ученици от 5, 6 и 7 клас на нашето иновативно частно училище "Леонардо да Винчи" бяха в Италия по проект "NEWTon” за времето по програма "Еразъм +” 

Следва репортаж на госпожите Галя Минчева Чучумишева и Дияна Драганова Иванова, които придружаваха нашите ученици.
13 май 2019 г. – град Ферара
Тържествено откриване на проекта от италианските домакини. Слово произнесе госпожа Анна Базанини, координатор на проекта. Участници са нашите ученици и техни връстници от Румъния, Турция и домакините – Италия.
Първата активност бе създаването на въпроси, свързани с туризма на страните участнички.
Задачата им беше да открият забележителностите на града домакин по карта. Бяха разделени в отбори по двама състезатели от всички националности.
14 май 2019 г.
Особен интерес за нашите ученици предизвика  активността, свързана с работа върху мини-проекти на исторически сгради. От чертеж на сградата те трябваше на направят рисунка  в мащаб 1:3. Градовете Равена и Ферара се славят с красивите си мозайки и това бе повод, нашите домакини да включат в задачата на учениците апликиране на рисунката с мозайка от цветна хартия.
15 май 2019 г.
Посещение на град Равена – столицата на мозайките. Италианските ученици бяха подготвили интересни факти за историята на града и забележителностите, които разгледахме. 
16 май 2019 г.
Посещение в богатия  Природонаучен музей, където задачата на учениците беше да търсят „съкровища”. След обяда  под формата на играта „Не се сърди човече”, разиграваха въпроси и исторически обекти.  Броят на точките бе обвързан с трудността на въпросите, което бе особено вълнуващо, защото всеки търсеше по трудния въпрос.
17 май 2019 г.
Това беше най- вълнуващия за всички ден, защото се потопиха в атмосферата на обичайните учебни часове в италианско училище - по Информационни Технологии, Математика, Туризъм и Изкуство. Учениците станаха част от италианските класове и различното от всеки нормален учебен ден бе, че се говореше само на английски. Колегите използваха презентации, а най-атрактивни бяха уроците на госпожа Кармен Гуидети и госпожа Дучи.
Говорители на всички отбори и групи бяха нашите ученици, защото по всеобщо мнение те са най-добри по английски и математика.

 


 

 

 


снимки: Дияна Драганова Иванова

Няма коментари:

Публикуване на коментар