събота, 13 октомври 2018 г.

Scratch - програмиране за деца

Ето ни отново с репортаж в снимки от втория ден на събитията на нашето Иновативно частно средно училище "Леонардо да Винчи", посветени на Седмицата на програмирането 2018. 
В днешното събитие "Програмиране със Scratch за деца" участваха ученици от 5, 6 и 7 клас, които вече имат базисни умения за работа с компютър.
Започнахме със семинар, по време на който участниците практикуваха основни начини за създаване на инструкции и поставянето им в правилна последователност. Докато правеха своите проекти, децата научиха как да подреждат логично стъпките в програмирането. В края на деня, те вече уверено боравят с цикли,  анимират обекти и успешно работят в екип.
Участниците бяха разделени в две категории – начинаещи и напреднали.
Начинаещите, които смело се явиха на състезание по програмиране на език, за който имаха много бегла представа се справиха блестящо в категорията „Създаване на анимация”. Нека да ги похвалим за добрата отборна работа - Георги и Атанас Търкаланови от 7 клас и Мариета Станева от 5 клас.
Напредналите се надпреварваха в категория „Създаване на игра на тема "Футбол” и безспорно отборът на Алекс Матеев от 5 клас и Жулиан Димов от 6 клас, се справи отлично със задачата.
Победители в състезанието са всички участвали, защото пребориха несигурността и притесненията си, пребориха леността, като станаха рано в съботната сутрин и избраха предизвикателството!
За всички тях е възможността да участват в безплатен курс по програмиране, организиран от ЧСУ „Леонардо да Винчи”.
 
 



1 коментар:

  1. Прекрасно!Когато има желание, няма начин да няма начин!!! Дерзайте!

    ОтговорИзтриване